Înregistrarea Câinilor în Registrul de Evidenţa a Câinilor cu Stăpân

Câinii cu stăpân vor putea circula pe teritoriul României doar însoțiți de proprietari, care vor trebui să aibă carnetul de sănătate al animalului. Documentul atestă identificarea și înregistrarea animalului nokia phone spying în RECS (Registrul de Evidenţa a Câinilor cu Stăpân), precum și acțiunile sanitare veterinare efectuate.

Potrivit președintelui ANSVSA, câinii se identifică și se înregistrează cu respectarea următoarelor termene:

– câinii nou născuți cu proprietar — în maximum 90 de zile de la fătare, dar în orice caz înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spații publice a acestora;

– câinii adulți cu proprietar — până la data de 1 ianuarie 2015 și înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spații publice a lor și cel mai târziu înaintea vaccinării contra rabiei;

spy on wife’s straight talk phone for free

– câinii proveniți din adăposturile publice — în momentul adopției, înainte de a părăsi adăpostul.

Înregistrarea în RECS a câinilor identificați se realizează odată cu microciparea și eliberarea carnetului de sănătate, în cazul prezentării proprietarilor la sediul operatorilor R.E.C.S. (cabinete/clinici veterinare), respectiv în maximum cinci zile de la implantarea microcipului, în cazul deplasării medicului veterinar la sediul proprietarului sau în cazul în care, din motive tehnice, nu a fost posibilă înregistrarea în R.E.C.S.

Câinii identificați înainte de data intrării în vigoare a acestui act normativ cu un microcip care nu corespunde http://mattbrockmusic.com/sr-how-to-track-iphone-with-only-serial-numbering-software/ standardelor ISO 11784 sau 11785 vor fi identificați, înregistrați și se vor emite noi carnete de sănătate, conform prezentelor norme. Pentru înregistrarea câinilor, proprietarii vor prezenta medicilor veterinari, operatori ai R.E.C.S., documentele și informațiile de identificare necesare și vor solicita identificarea electronică cu microcip aprobat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța receive someones text messages Alimentelor.